Sărăcia energetică astăzi. Partea I: Accesul la energie

646x404 jpeg

În calitate de membru al comunităţii Future Energy Leaders 100 (comunitatea celor mai promiţători tineri profesionişti din sectorul energetic), program conceput şi coordonat de Organizaţia World Energy Council, dar şi în calitate de co-lider al Grupului de lucru pentru accesul la energie din cadrul acestei comunităţi, am participat la Săptămâna Mondială a Energiei de la Lisabona pentru a prezenta activitatea grupului de lucru anul acesta.

Articolul face parte dintr-o serie de trei materiale în cadrul cărora voi aborda subiectul Sărăciei Energetice astăzi, prezentând succint conceptele şi provocările pe care le ridică. Astfel, în prima parte a materialului voi aborda problematica accesului la energie, în cea de-a doua parte mă voi axa pe subiectul sărăciei faţă de combustibil, urmând ca în ultima parte a materialului să prezint recomandări viitoare şi bune practici în acest domeniu.

Definiţie şi concepte

Sărăcia energetică este un concept care a devenit de curând un subiect important pe agenda publică din România. Cu toate acestea, problema a fost abordată deja la nivel global în ultimele decenii. Cea mai comună definiţie a sărăciei energetice se referă la “lipsa accesului la serviciile energetice moderne".

Citeşte aici continuarea articolului

Citeşte aici continuarea articolului