Sarmale făcute după o reţetă medievală păstrată în nordul României. Secretele au fost învăţate de la tătari

sarmale pasat jpeg

Femeile în vârstă din comunele din nordul judeţului Botoşani păstrează încă vechi reţete de sarmale autentice. Acestea au fost învăţate de la tătari şi apoi perfecţionate şi îmbunătăţite. O localnică din nord dezvăluie o parte din secretul acestor bunătăţi.

Sarmalele sunt un adevărat deliciu pentru români, mai ales de sărbători. Totodată, deşi au origini turceşti şi mongole, sunt considerate reprezentative pentru bucătăria românească. Reţetele de sarmale diferă de la o regiune la alta şi s-au modificat în timp.

În nordul extrem al României, în comunele judeţului Botoşani situate aproape de graniţa cu Ucraina, se mai păstrează vechi reţete de sarmale, unele cu rădăcini adânci în trecutul culinar al poporului român. Elena Ţârliman, o localnică de peste 60 de ani din comuna Ibăneşti, o comună din partea de nord a judeţului, face alături de alte gospodine din aceeaşi regiune sarmale după o reţetă foarte veche împrumutată de la tătari şi îmbunătăţită.

Află care este reţeta sărmalelor de la tătari pe adevarul.ro.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg