Şase reţete foarte simple de conservat ardeii graşi fără chimicale. Variantele care nu necesită nici măcar sterilizare

conserva ardei usturoi jpeg

Maestrul culinar Gina Bradea ne oferă detalii despre modul cum se pot păstra, până la doi ani, ardeii graşi, fără să fie nevoie de controversaţii conservanţi şi aditivi alimentari.

Fără îndoială, trăim vremuri în care globalizarea funcţionează din plin, iar gătitul s-a simplificat masiv pe fondul faptului că ingredientele proaspete nu mai au caracter doar sezonier, fiind disponibile pe parcursul întregului an. Totuşi, preţul rămâne în continuare un element de luat în seamă, dat fiind că una este să cumper legumele în plin sezon intern, iar alta este să fie aduse de peste măr şi ţări.În atari condiţii, nu puţini sunt experţii culinari care consideră, în continuare, că pregătirea cămării pentru perioada de iarnă este un lucru esenţial, mai ales pentru anumite sortimente de legume.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro