Scapă de depresie cu remedii naturiste

ceai jpeg

Dacă te simţi extrem de demoralizat în ultima vreme, fără niciun motiv, atunci ai putea suferi de depresie. Pentru a combate stările depresive cu care te confrunţi, înainte de a apela la pilule, încearcă remedii naturale. 

Stările depresive sunt legate de o combinaţie de factori medicali şi de mediu, care scad nivelul de serotonină, o substanţă responsabilă de starea de bine a organismului.

Exerciţiile fizice regulate, mesele sănătoase, bogate în fructe, legume, cereale integrale, peşte, alune de pădure, ciocolată neagră, ajută creierul să producă serotonină.

Bogată în polifenoli, ciocolata neagră controlează nivelul de serotonină, hormonul al cărui deficit este responsabil de 

depresie 

şi oboseală. O cantitate de 45-50 g de ciocolată neagră pe zi consumată 2 luni îmbunătăţeşte starea de spirit şi alungă oboseala cronică.

Toarnă apa clocotită peste 1 linguriţă de frunze de busuioc, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, strecoară ceaiul. Bea câte 2 căni pe zi, după mesele principale.

Peste 2 linguriţe de flori de muşeţel toarnă apa fiartă şi răcită şi lasă la macerat 30 de minute. Strecoară lichidul şi pune deoparte. Peste florile rămase toarnă apa clocotită lasă 15 minute. Strecoară, apoi amestecă ambele lichide. Bea 2-3 ceaiuri pe zi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro