Schimbări alimentare care îţi reduc colesterolul

ciocolata belgiana jpeg

Cu puţin efort şi câteva modificări de dietă, îţi diminuezi nivelul de colesterol rău fără medicamente şi previi bolile de inimă, mai ales atacul de cord.

Ciocolată neagră în locul celei cu lapte

Dacă nu poţi renunţa la dulciuri, cu atât mai puţin la ciocolată, alege-o pe cea amăruie, pentru a diminua cantitatea de grăsime pe care o iei zilnic din diverse alimente.

Laptele din ciocolata cu lapte conţine grăsimi saturate care cresc colesterolul rău. Unele studii au demonstrat că varianta neagră, cu 70-80%  cacao, are chiar efectul de a creşte colesterolul bun (HDL), pentru că are în compoziţie acizi oleici, grăsimi mononesaturate precum acelea care se găsesc în uleiul de măsline.

Cartofi copţi, nu prăjiţi

Din cauza unei cantităţi prea mari de grăsimi, cartofii prăjiţi se găsesc pe lista de alimente nerecomandate celor care suferă de boli de inimă şi care au un nivel crescut de cholesterol rău.

Dacă iubeşti gustul cartofilor, optează pentru cei preparaţi la cuptor sau fierţi în coajă, apoi rumeniţi la cuptor. Îi feliezi la fel ca pentru prăjire, îi stropeşti cu puţin ulei, presari condimente şi-i dai la cuptor. Când sunt copţi pe o parte, îi întorci.

Pentru un plus de savoare, poţi rade peste ei brânză sau le poţi adăuga ierburi aromatice proaspete sau uscate şi mărunţite.

Află ce schimbări alimentare trebuie să faci pentru reducerea colesterolului pe clicksanatate.ro.

Află ce schimbări alimentare trebuie să faci pentru reducerea colesterolului pe clicksanatate.ro.