„Scordotochitură“ de ştiucă: o reţetă delicioasă pentru prepararea unui peşte de râu

Reţeta de gătit ştiucă e mai mult o invenţie a cunoscutului bucătar bănăţean Uica Mihai, care a profitat de cadoul pe care i l-a făcut un vecin pescar şi a încropit o bunătate de mâncare.
Uica ne-a dezvăluit care sunt secretele care fac din ştiucă unul dintre cei mai gustoşi peşte pe care îi poţi pune pe masă, indiferent de momentul zile.
“A venit un vecin cu patru ştiuci fumurii din congelator. Gata spintecate şi curăţate, erau cam cât braţul până la cot de lungi şi cântărind cam la jumate de kil. Şi m-a provocat să le gătesc pre dânsele până trage el neşte vin din butoi şi îşi aduce două borcane să se îmbucure de marinata noastră de ciuperci. Aşa că am pus ştiucile în bucătărie să iasă frigul din ele şi am hotărât să fac o îmbinare de scordolea cu tochitură de peşte că merge destul de repede şi nici nu cere mare chin.
Am umplut pe jumătate o oală cinci litri cu apă rece, deasupra am priponit ciurul de cernut făina şi am îngesuit acolo câte două ştiuci pe rând. Am pus capac deasupra şi am dat flacăra la aragaz la maximum. În şapte minute toată carnea a căzut de pe oase şi a rămas şira spinării peştelui ca un piaptăn lucios şi alb de pieptănat barba lui Dumnezeu.
Află cum se prepară reţeta pe adevarul.ro.
Află cum se prepară reţeta pe adevarul.ro.
FOTO wideopenspaces.com