Secrete străvechi pentru dulceţuri fără conservanţi, care rezistă în cămară, fără probleme, câţiva ani

Vă prezentăm care este rolul cu totul neaşteptat pe care îl poate avea miezul de pepene roşu la pepararea unei dulceţi excepţionale, cum se foloseşte apa de var şi în ce fel se evită caramelizarea gemului sau dulceţii.
Chiar dacă din punct de vedere calendaristic ne aflăm la jumătatea toamnei, zilele în care se mai pot găsi în pieţe fructe proaspete, din producţie autohtonă (adică numai bune de făcut dulceţuri, gemuri sau peltele), sunt cam numărate. În aceste condiţii, cine are gând să prepare gem, dulceaţă ori peltea ar face bine să se apuce neîntârziat de treabă. Nu înainte însă de a se pune la curent cu câteva secrete din bătrâni legate de mersul lucrurilor, astfel încât să nu exagerăm cu zahărul şi să putem face un produs care rezistă cu anii deşi nu se adaugă niciun gram de conservant.