Secretele bucătarilor: cum să fierbi ouăle perfect de fiecare dată

oua fierte jpeg

Fierberea unui ou nu ar trebui să ridice probleme nimănui, dar practica este cea care dovedeşte adesea contrariul. Fie că ies prea moi atunci când le preferăm mai tari sau prea tari când le-am vrea mediu fierte, secretul reuşitei stă în respectarea câtorva paşi, dar şi în mici trucuri de bucătărie.

George Weld şi Evan Hanczor, proprietarii unui celebru local din New York, SUA, numit The Egg Restaurant (restaurantul Oul) au dezvăluit pentru womenshealthmag.com paşii pe care îi urmează pentru a obţine de fiecare dată ouă perfect fierte.

1. Puneţi ouăle (la temperatura camerei, pentru că cele abia scoase din frigider vor crăpa) într-o cratiţă în care aţi turnat suficientă apă ca să le acopere, apoi daţi focul mare pentru ca apa să înceapă să fiarbă cât mai repede. Este bine să folosiţi o cratiţă în care să nu rămână prea mult spaţiu între ele, pentru a evita să se spargă din cauza ciocnirii. Imediat ce apa a dat în clocot, mişcaţi încetişor ouăle, o singură dată, apoi lăsaţi focul mic. Acest lucru va face ca gălbenuşul să fie centrat, nu să se fixeze mai mult pe o parte a oului.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro