Secretele celui mai bun cozonac de casă. Cum recunoaştem produsele făcute cu ingrediente naturale, fără aditivi

Gospodinele spun că trebuie să „frământăm până asudăm” pentru a pregăti aluatul din care să facem apoi cel mai bun cozonac de casă. Ingredientele naturale sunt extrem de importante.
În brutăria din localitatea sibiană Tălmaciu, reţeta cozonacului de casă se respectă şi acum cu stricteţe, chiar dacă o parte din procesul de producţie este mecanizat. Cel mai bun cozonac se face cu ouă şi lapte de casă, şi trebuie frământat „până când asudăm”.
„Esenţiale sunt ouăle, o făină de bună calitate, o cantitate de drojdie potrivită, nici prea mare, să nu iasă prea afânat, nici prea mică, să nu iasă «încleştat», un timp de odihnă bun şi o dospire bună. Aluatul devine pufos datorită frământării, a ouălor şi a ingredientelor naturale. Umplutura este din nucă amestecată cu zahăr, este întinsă uniform şi rulată”, explică Georgiana Cioroianu, inginer în cadrul brutăriei.
continuarea pe adevarul.ro