Secretele şniţelului vienez, preparatul care a făcut înconjurul lumii

snitel jpeg

Unul dintre preparatele care a făcut înconjurul lumii şi a fost modificat şi reinventat de mii de bucătari este şniţelul vienez. Acest preparat încă se numără printre cele mai comandate mâcăruri din restaurantele din Austria şi Germania. Care sunt însă secretele acestui preparat?

Şniţelul vienez este nelipsit din meniurile restaurantelor tradiţionale din Germania şi Austria. Acesta a făcut înconjurul lumii şi a fost reprodus sau reinterpretat de mii de bucătari. Dan Lechinţan, un chef din Bistriţa care lucrează de mai bine de jumătate de an într-un restaurant din Germania, ne dezvăluie decretele şniţelului tradiţional, care rămâne cel mai comandat preparat din localul unde munceşte. „Şniţelul poate fi făcut în foarte multe feluri: subţire sau mai gros, cu pesmet, tortilla, fulgi, alune, depinde foarte tare cu ce vrei să îl asortezi. De asemenea, schnitzelul poate fi asortat cu foarte multe tipuri de sosuri”, explică Dan Lechinţan.

Află cum se prepară şniţelul vienez pe adevarul.ro.

Află cum se prepară şniţelul vienez pe adevarul.ro.