Secretul celor mai buni castraveţi muraţi în saramură, care se păstrează crocanţi timp de luni de zile

1 castraveti bulgaresti murati in otet jpg jpeg

Este sezonul murăturilor, iar castraveciorii muraţi trebuie musai să se găsească pe lista oricărui gospodar care se respectă, pentru ca în lunile de iarnă să se poată delecta cu o salată de castraveţi acrişori şi crocanţi. Savuroşii castraveţi muraţi în saramură vor completa perfect fripturi sau pot fi folosiţi la prepararea salatelor de boeuf.

Ingrediente: 2 kg castraveţi mici sau medii 1,5 l apă 30 gr sare neiodată (aprox. o lingură şi jumătate) 4-5 căţei de usturoi decojiţi şi tăiaţi în 2 100 gr hrean tăiat în fâşii lungi (6-8 fâşii) 2-3 fire de cimbru uscat 2 -3 fire de mărar uscat 1 ardei iute 1 morcov tăiat rondele (opţional) 1 lingură de oţet alimentar (aprox. 20 ml)

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro