Secretul ciorbei de cartofi. Cum faci cea mai bună mâncare cu ardei iute şi smântână, ingrediente-cheie

ciorba jpeg

Zeama acrişoară şi bucovineană, dar şi braşoveană, că acolo-s ţările cartofilor, plină de vitamine, se oferă fierbinte foc, cu ardei iute şi smântână. Aşa nota Radu Anton Roman în cartea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), despre ciorba de cartofi.

Reţeta preparatului gustos pe care îl numea “ elixir, balsam sau poţiune magică” o regăsim pas cu pas. Sfaturile jurnalistul îndrăgostit de gastronomie le ajută pe gospodine să prepare ca la carte o mâncare gustoasă şi săţioasă.

Ingrediente:

1 kg de cartofi noi 500 g ceafă afumată de porc 1 ceapă mare 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină) 500 g roşii tarhon, leuştean 1 ou 100 ml bulion gros de roşii 100 ml smântână 1 lingura de zahăr 10 boabe de piper 100 ml oţet (sau 1 l borş) 10 g boia

Află cum se prepară ciorba de cartofi pe cadevarul.ro.

Află cum se prepară ciorba de cartofi pe cadevarul.ro.