Semne că mănânci prea multă sare

apa jpeg

Sarea este asimilată de organism din aproape toate alimentele pe care le mâncăm în fiecare zi. Unele au mai multă sare, altele mai puţină, plus că mai adăugăm noi dacă trebuie. Dar sarea consumată în exces poate provoca probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, osteoporoză şi alte afecţiuni cronice.

Iată cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare:

Îţi este mereu sete

Organismul are nevoie de o doză mică de sodiu, în fiecare zi, pentru a menţine echilibrul de apă din corp. Senzaţia permanentă de sete apare atunci când corpul simte că nu are suficientă apă pentru a stabili un echilibru între cantitatea de sodiu şi restul lichidelor, aşa că trimite un semnal către creier că are nevoie de apă.

Simţi nevoia de a merge la baie des

Cantitatea mare de sare din organism suprasolicită rinichii, crescând riscul de apariţie a pietrelor la rinichi şi alte afecţiuni, plus că apare senzaţia de a merge la baie. Nu uita că sodiul trebuie să se regăsească în organism în cantitate moderată, aşadar acordă mai multă atenţie alimentaţiei din fiecare zi.

Te doare capul

Ai simţit vreodată că te doare capul fără un motiv? Gândeşte-te la ce ai mâncat în ultima perioadă. Prea multă sare poate provoca dilatarea vaselor de sânge din creier, ceea ce poate duce la apariţia durerii de cap.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro