Sfaturi în bucătărie: de ce este bine să tai tortul cu un cuţit fierbinte şi în ce constă „trucul plicului”

trucuri bucatarie jpeg

Pentru că nu toţi suntem aşi în bucătărie şi pentru că, cu siguranţă, timpul ne împiedică în numeroase rânduri să acordăm mai multă atenţie activităţilor precum gătitul, anumite trucuri sunt o mană cerească.

Publicaţia destinată femeilor „Harper's Bazaar” le uşurează treaba gospodinelor printr-o serie de sfaturi menite să facă experienţa culinară mult mai simplă şi plăcută:

1. Foloseşte două farfurii pentru a tăia toate roşiile în acelaşi timp

Aşează roşiile pe o farfurie şi acoperă-le cu o altă farfurie. Trece apoi un cuţit cu lama bine ascuţită printre cele două vase, ţinând-o pe cea de deasupra ferm, cu o mână.

2. Foloseşte un cuţit fierbinte atunci când tai tortul

Trece cuţitul printr-un jet de apă fierbinte până se încălzeşte, usucă-l cu un şervet de bucătărie, apoi foloseşte-l pentru tăierea tortului. Va trebui să repeţi acest truc de câteva ori, însă rezultatele sunt foarte bune, mai ales în cazul torturilor înalte. Acestea se vor tăia mai uşor, iar marginile vor fi tăiate mult mai „curat”, fără să se fărâme.

foto: pixabay

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg