Sfaturi în bucătărie: de ce este bine să tai tortul cu un cuţit fierbinte şi în ce constă „trucul plicului”

Pentru că nu toţi suntem aşi în bucătărie şi pentru că, cu siguranţă, timpul ne împiedică în numeroase rânduri să acordăm mai multă atenţie activităţilor precum gătitul, anumite trucuri sunt o mană cerească.
Publicaţia destinată femeilor „Harper's Bazaar” le uşurează treaba gospodinelor printr-o serie de sfaturi menite să facă experienţa culinară mult mai simplă şi plăcută:
1. Foloseşte două farfurii pentru a tăia toate roşiile în acelaşi timp
Aşează roşiile pe o farfurie şi acoperă-le cu o altă farfurie. Trece apoi un cuţit cu lama bine ascuţită printre cele două vase, ţinând-o pe cea de deasupra ferm, cu o mână.
2. Foloseşte un cuţit fierbinte atunci când tai tortul
Trece cuţitul printr-un jet de apă fierbinte până se încălzeşte, usucă-l cu un şervet de bucătărie, apoi foloseşte-l pentru tăierea tortului. Va trebui să repeţi acest truc de câteva ori, însă rezultatele sunt foarte bune, mai ales în cazul torturilor înalte. Acestea se vor tăia mai uşor, iar marginile vor fi tăiate mult mai „curat”, fără să se fărâme.
foto: pixabay