Sfaturi pentru a alege cei mai dulci şi mai zemoşi pepeni

pepene jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să cumperi pepeni, iar aceştia să nu fie foarte aromaţi şi să le lipsească dulceaţa specifică? Pentru ca alegerea unui pepene să nu mai fie o corvoadă, iată câteva trucuri care te vor ajuta să alegi pepenele perfect.

Culoarea petelor

Ai observat petele albicioase de pe pepeni? Ele arată locul unde a fost aşezat pepenele pe pământ. Fiecare din ei au un astfel de semn, dar pepenii cei mai dulci sunt cei care au pata de culoare crem sau galben-portocaliu, acesta fiind un semn că pepeni sunt bine copţi.

Forma şi mărimea

În timp ce unii preferă pepenii mai zemoşi, alţii îşi doresc ca aceştia să fie cât mai dulci. De obicei, pepenii mai lungi sunt mai zemoşi, în timp ce cei rotunzi sunt mai dulci. De asemenea, cei mai buni pepeni sunt cei de dimensiune medie. Cei mici s-ar putea să fie încă cruzi, în timp ce foarte mari sunt prea copţi.

Codiţa

Codiţa pepenelor indică momentul în care au fost culeşi. Dacă este foarte verde, poate fi semnul că pepenii au fost culeşi prea devereme. Alege una pe jumătate uscată, care arată faptul că pepenii sunt încă proaspeţi şi nu au stat mult timp într-un depozit sau în soare.

Numărul de striaţii

În general, cu cât un pepene are mai multe striaţii, cu atât este mai dulce. De asemenea, nu ezita să ciocăneşti în el. Dacă suna a gol, atunci este numai bun de mâncat.

Netăiat, pepenele rezistă chiar şi 10 zile. După ce l-ai feliat, înfăşoară–l în folie de plastic şi dă-l la frigider. Aici poate fi păstrat maximum 4 zile.