Sfaturi pentru îndepărtarea microbilor de pe fructe şi legume

Atât oţetul de cidru alb, cât şi cel de mere sunt foarte eficiente şi elimină posibilele bacterii sau reziduuri de pesticide prezente pe fructe şi legume. Pentru a preveni problemele de sănătate, este esenţial ca vegetalele să fie dezinfectate.
Iată cum poţi dezinfecta fructele şi legumele:
Oţetul de cidru alb
Oţetul de cidru alb are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, de aceea poate fi folosit pentru dezinfectarea legumelor şi fructelor. În plus, oţetul este un produs 100% natural.
Cum îl foloseşti:
Pune într-un vas cu apă o ceaşcă de oţet de cidru alb. Spală legumele şi fructele în acea soluţie înainte de a le mânca, apoi şterge-le cu un şerveţel.
Sucul de lămâie
Lămâia are proprietăţi antibacteriene, care curăţă fructele şi legumele, ceea ce le face mai sigure de mâncat. În plus, nu le schimbă aroma alimentelor.