Sfeclă roşie marinată cu varză

profimedia 0014143220 jpeg

Bucură-te de sfecla roşie în timpul sezonului rece în combinaţie cu varză albă şi ardei.

Ce ai nevoie › 1 kg sfeclă roşie › 500 g varză albă › 500 g ardei gras roşu › 500 g ceapă › 250 ml oţet › 250 ml ulei › 120 g zahăr › sare grunjoasă

Se curăţă sfecla de coajă şi se pune la fiert în apă cu puţin oţet. Se lasă să se răcească, după care se taie cuburi.

Varza se taie fideluţă, ardeiul gras bucăţi mici şi ceapa mărunt.

Se umplu borcanele sterilizate cu legume aşezate în straturi alternative. Se începe cu un strat de ardei roşii, se continuă cu un strat de varză albă, unul de sfeclă şi se încheie cu ceapă.

Se pun la fiert oţetul, zahărul, uleiul şi o lingură de sare. Se lasă să dea în clocot şi se toarnă în borcane. Se închid ermetic cu capace, se sterilizează 20 de minute la 90° C, se lasă să se răcească, după care se depozitează în cămară.