Sfeclă roşie marinată cu varză

profimedia 0014143220 jpeg

Bucură-te de sfecla roşie în timpul sezonului rece în combinaţie cu varză albă şi ardei.

Ce ai nevoie › 1 kg sfeclă roşie › 500 g varză albă › 500 g ardei gras roşu › 500 g ceapă › 250 ml oţet › 250 ml ulei › 120 g zahăr › sare grunjoasă

Se curăţă sfecla de coajă şi se pune la fiert în apă cu puţin oţet. Se lasă să se răcească, după care se taie cuburi.

Varza se taie fideluţă, ardeiul gras bucăţi mici şi ceapa mărunt.

Se umplu borcanele sterilizate cu legume aşezate în straturi alternative. Se începe cu un strat de ardei roşii, se continuă cu un strat de varză albă, unul de sfeclă şi se încheie cu ceapă.

Se pun la fiert oţetul, zahărul, uleiul şi o lingură de sare. Se lasă să dea în clocot şi se toarnă în borcane. Se închid ermetic cu capace, se sterilizează 20 de minute la 90° C, se lasă să se răcească, după care se depozitează în cămară.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg