Şi zeama de lămâie poate avea efecte nedorite

lamai jpeg

Băută în cantităţi mari sau simplă, pe stomacul gol, zeama de lămâie poate să-ţi provoace o serie de neplăceri pe care ar fi bine să le iei în calcul înainte de a începe o cură.

pe stomacul gol

Afectează dantura

Acizii ascorbic şi citric au o puternică acţiune antimicrobiană şi protejează cavitatea bucală de infecţii, dar există şi dezavantaje. Dacă bei o cantitate prea mare de băuturi care conţin zeamă de lămâie o perioadă lungă de timp, este posibil să ai probleme cu dantura. Fiind acid, sucul de lămâie afectează smalţul dinţilor şi cresc sensibilitatea dentară la alimente reci şi fierbinţi.  Pentru a-i proteja, obişnuieşte să foloseşti un pai.

Amplifică arsurile de stomac

Prea multă apă cu lămâie poate favoriza apariţia arsurilor gastrice sau înrăutăţirea acestora. Renunţarea la băuturile ce conţin suc de lămâie este o alegere bună dacă suferi de hiperaciditate stomacală sau de reflux gastroefagian.

De altfel, simptomele refluxului gastroesofagian, cum sunt arsurile gastrice, greaţa şi vărsăturile, pot fi intensificate de băuturile acide, cu zeamă de lămâie, precum şi de mâncărurile cu multe grăsimi sau condimentate. Sucul de lămâie irită tractul esofagian, iar, dacă suferi de ulcer, şi stomacul.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro

Afla mai multe pe clicksanatate.ro