Ştevia îţi scade pofta de dulce

Ştevia este o plantă cu numeroase beneficii, de aceea ar trebui să o consumi la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puţin acrişor este dat de acidul oxalic.
Persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar fi bine să consume ştevie în cantităţi mici, întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecţiuni. Planta are un gust deosebit la începutul primăverii, dar, o dată cu trecerea timpului, devine amară.
Ştevia conţine tanini, principii amare, răşini şi un ulei volatil care nu este metabolizat de corpul uman şi este eliminat fără ca vreo calorie să fie absorbită. Extrem de bogată în fosfor, calciu, zinc, mangan, magneziu, fier şi îmbogăţită cu vitaminele A şi C.
Are proprietăţi atibacteriane, antiseptice, antioxidate pentru organismul tău, este antiglicemică şi antihipertensivă. Te poate ajuta şi în cazul tranzitului, deoarece are efecte depurative, laxative şi purgative.