Supă grecească de miel

supa greceasca de miel jpg

Lămâia este un fruct versatil, care poate fi folosit atât în deserturi, cât şi în mâncăruri. În această supă, lămâia are un rolul esențial.

Ingrediente

500 g pulpă miel

ulei

6 căni supă de legume sau apă

½ cană orez

1 salată verde

1 tijă apio

2 ouă

1 ceapă

sare

piper

zeama de la 2-3 lămâi

mărar proaspăt, pentru garnisit

Mod de preparare

Călești ceapa tocată în puțin ulei vegetal, adaugi carnea tăiată fâșii și gătești până când s-a rumenit pe toate părțile. Pui tija de apio tăiată cubulețe, salata ruptă mărunt și le călești câteva minute până se înmoaie.

Torni supa sau apa și lași să fiarbă înăbușit 30 de minute sau până când mielul este fraged. Pui orezul în oală și mai lași pe foc încă 10 minute sau până când orezul este fiert, apoi iei supa de pe foc.

Într-un bol, bați bine ouăle cu zeama de lămâie. Torni, încet, o cantitate mică de supă fierbinte în compoziția de ou și lămâie, amestecând încontinuu. Apoi torni treptat mixul de ou și lămâie înapoi în oala de supă, amestecând încontinuu. Condimentezi cu sare și piper. Se servește caldă, garnisită cu mărar proaspăt, tocat.