Tipuri de arme folosite la Airsoft

1 thumbnail dz jpg jpeg

Atunci când vrei să îţi pui în aplicare calităţile de militar, poţi încerca jocul de Airsoft. Este unul din cele mai populare sporturi moderne care aduce laolaltă jucători din întreaga lume. Şi în România Airsoftul a devenit un sport atractiv printre tinerii care vor să trasnpună în realitate jocurile de pe calculator.

Pe terenul de Airsoft Bucureşti ai parte de foarte multă acţiune atunci când gaşca se împarte în 2 echipe. Se simulează un conflict militar care va duce la o luptă strânsă care se da în deplină siguranţă. Poţi alege să faci parte din cea mai tare echipă alături de care să câştigaţi orice confruntare.

Airsoft Bucureşti

Airsoft este un joc de tactică în care jocul de echipă primează. În cadrul acestui joc sunt utilizate bile de plastic special concepute pentru replicile de arme. Bilele diferă ca şi greutate în funcţie de tipul arme şi tipul de jucător. Pentru airsoft sunt disponibile pe site-ul celor de la NRG mai multe tipuri de arme:

airsoft

Replici electrice sau AEG

Sunt replici de arme care imită foarte mult armele adevărate, dar care nu provoacă răni letale, atunci când sunt folosite corect. Acest tip de arme airsoft folosesc propulsia electrică cu ajutorul căreia lansează bila. Practic, motorul este pus în funcţiune de un acumulator care are o autonomie suficient de mare pentru a susţine tot jocul.

Sunt replici preferate de cei mai mulţi jucători şi recomandate jucătorilor începători datorită uşurinţei de utilizare. Printre cele mai populare modele se numără M4, AK47, G36 sau pistoalele electrice.

Singurul dezavantaj este că folosite la temperaturi scăzute îşi pierd foarte uşor autonomia bateriei.

Replici pe gaz

Aceste replici de arme pentru airsoft au un sistem mai simplu de utilizare. Bila se lansează folosind presiunea gazului. În funcţie de preferinţe sunt 2 tipuri de gaz utilizate pentru propulsie:

Capsulele CO2 care au o greutate de 12 grame si se bagă direct în încărcător. Au o presiune foarte mare şi oferă o viteză mărită bilelor la lansare. Unele modele sunt foarte apropiate de cele reale fiind disponibile şi cu recul. Acesta crează acea stare de tras cu arma pe care nu prea o poţi simţi la alte tipuri de replici. Modelele pe Green Gas folosesc un gaz creat special pentru Airsoft. Este un gaz care la temperaturi foarte scăzute nu mai are acelaşi randament.

Replici pe arc sau manuale

Aceste replici folosesc cel mai simplu mecaniscm care se comprimă la armare şi care decomprimă arcul la tragere. De regulă nu sunt preferate de jucătorii începători fiindca presupun mai multă experienţă şi răbdare. Nu se pot lansa multe bile rapid, deoarece se armează la fiecare bilă. Sunt modele special create pentru jucătorii care sunt poziţionaţi strategic şi trag doar atunci când au o ţintă fixă.