Top 10 alimente dăunătoare pentru inimă

fast food jpeg

Pentru cei care obişnuiesc să consume dulciuri, mâncăruri prăjite şi carne procesată veştile nu sunt bune. Aparatul cardiovascular are de suferit, mai ales în cazul exceselor. De aceea, ar fi indicat, spun specialiştii, să le evităm.

Săptămânalul TIME a explicat ce alimente ne afectează inima şi de ce.

Nu ştim cu siguranţă dacă grăsimile saturate influenţează în mare măsură bolile de inimă, însă, consumate moderat, carnea de calitate, de la animale crescute ecologic, ar putea să aibă efecte benefice asupra sănătăţii, spune Dr. Regina Druz, profesor de cardiologie asociat la Universitatea Hofstra şi şeful secţiei de cardiologie la Spitalul St. John din New York. Dar de obicei: „grăsimile animale saturate, în combinaţie cu carbohidraţi, dăunează sănătăţii inimii“. Întodeauna e o idee bună să evităm restauranetele de tip fast-food.

E bogată în grăsimi saturate şi chiar şi carnea cu mai puţine grăsimi conţine cantităţi mari de sare. De exemplu, şase felii subţiri de mezel conţin jumătate din cantitatea zilnică recomandată de sodiu, potrivit American Heart Association. „Cei mai mulţi oameni ar trebui să urmeze o dietă fără prea multă sare, pentru că sodiul duce la creşterea tensiunii arteriale“, spune Dr. Laxmi Mehta, directorul Programului pentru sănătatea cardiovasculară a femeilor la Ohio State University Wexner Medical Center.

Mai multe studii au corelat consumul de prăjeli cu bolile de inimă. Metodele convenţionale de prăjire duc la formarea unor grăsimi care cresc colesterolul rău. „Dacă prăjeşti în timp scurt acasă legume cu ulei de măsline şi de cocos, nu este nicio problemă“, spune Druz.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro