Top 5 alimente care te menţin hidratată în timpul verii

fructe jpeg

Vara este sinonimă cu îngheţata şi băuturile reci. Produsele reci scad temperatura corpului şi, de asemenea, elimină toxinele din organism. Pentru că este sezonul în care trebuie să te hidratezi foarte bine, iată ce fructe şi legume nu ar trebui să-ţi lipsească din dieta zilnică.

Castravete

Castravetele nu trebuie să-ţi lipsească din dietă deoarece are un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că menţine corpul hidratat.  Prepară smoothie-uri pe bază de castravete şi suc de lămâie, mănâncă salată de castraveţi, include leguma în alimentaţia ta sub orice formă.

Pepene roşu

Vara este incompletă fără feliile de pepene roşu. El este fructul care are un conţinut ridicat de apă, 92%, plus un număr mare de substanţe nutritive, inclusiv vitaminele A, B6 şi C, antioxidanţi, aminoacizi şi licopen.

Portocală

Bogată în potasiu, portocala nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta vara. Doza zilnică de potasiu este necesară pentru prevenirea crampelor musculare. Mai mult, portocalele conţin aproximativ 80% apă, menţinând corpul hidratat în zilele fierbinţi de vară. Ele sunt şi surse bune de vitamine A şi B (B1), minerale precum cupru şi potasiu, ori acid folic şi acid pantotenic.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro