Top 8 ponturi pentru grătarul de nota 10. Cât timp trebuie ţinută carnea roşie la marinat în vin
Preparatul culinar la care pare să se priceapă orice român este cu siguranţă grătarul. Deşi pare o operaţiune simplă să pui o bucată de carne condimentată pe grătar, bucătarii susţin că trebuie să ţinem cont de câteva reguli, mai ales dacă vrem să avem parte de arome cu totul deosebite.
Grătarul este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales pe timp de vară. Acesta pare să fie şi cel mai simplu preparat: iei o bucată de carne, o condimentezi şi o pui pe grătar. Bucătarii ne recomandă însă să fim atenţi la carnea pe care vrem să o preparăm, la grătar şi chiar şi la foc.
Alături de Gheorghe Marica, bucătar în cadrul complexului Fisherman`s, am identificat câteva secrete care ne ajută să preparăm cel mai bun grătar:
1. Carnea trebuie marinată, iar amestecul în care trebuie să se odihnească este diferit în funcţie de tipul de carne.