Topul alimentelor care îţi păstrează corpul hidratat în zilele de vară

legume jpeg

Dacă nu reuşiţi să beţi zilnic cantitatea necesară de apă, puteţi ajuta la hidratarea organismului prin consumul de alimente bogate în lichide. Acestea aduc un aport semnificativ de apă, ajutând la detoxifiere şi în lupta împotriva îmbătrânirii.

Hidratarea trebuie să fie cuvântul de ordine în zilele de vară. Când spunem hidratare nu ne limităm doar la consumul de apă, ci şi la o dietă formată din alimente bogate în vitamine, minerale şi, bineînţeles, apă, scrie delish.com

Topul alimentelor hidratante:

Pepene

Nu este de mirare că o bucată de pepene poate fi atât de răcoritoare - este alcătuită din aproximativ 93% apă. Acest aliment poate fi o gustare ideală pentru zilele petrecute pe plajă sau în parc. Pepenele poate fi consumat ca atare sau într-un cocktail, pentru a ajuta la contracararea efectelor deshidratante ale alcoolului.

Căpşuni

Pot fi servite ca desert, contribuind la aportul necesar de apă de care organismul are nevoie. Căpşunile au un nivel mai ridicat de apă în comparaţie cu zmeura, afinele sau murele. În plus, conţin potasiu, ajutând astfel la păstrarea nivelului de hidratare a organismului.

Castraveţi

Servirea unei salate din felii de castravete este o modalitate uşoară de a introduce acest aliment în dieta de vară. Pe lângă hidratare, magneziul şi potasiul din castraveţi păstrează aspectul sănătos al pielii.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro