Topul alimentelor care scad colesterolul

ciocolata jpeg

Colesterolul se găseşte în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esenţial în realizarea mai multor procese importante din organism. Un nivel ridicat de colesterol rău (LDL) este cunoscut sub numele de hipercolesterolemie, crescând riscul de boli cardiovasculare. Şi, pentru că alimentaţia este cea care influenţează nivelul colesterolului, iată care sunt alimentele care te ajută să-l ţii sub control:

Fulgii de ovăz

Mâncaţi de obicei la micul dejun, fulgii de ovăz pot reduce nivelul ridicat de colesterol. Conţinutul mare de fibre solubile împiedică absorbţia colesterolului rău în sânge, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Sucul de portocale

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sucul de portocale îmbunătăţeşte nivelul lipidelor din sânge la persoanele care au colesterolul ridicat. Acest lucru se datorează prezenţei vitaminei C, a folatului şi a flavonoidelor în portocale. Poţi bea un pahar de suc proaspăt la micul dejun.

Migdalele

Migdalele sunt surse importante de grăsimi monosaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate şi fibre care contribuie la creşterea colesterolului bun şi la scăderea colesterolului rău. Un studiu recent a arătat că prin consumul zilnic de migdale este redus nivelul de colesterol LDL cu 3 până la 19 procente. Migdalele sunt o gustoasă sănătoasă.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro