Topul celor mai sănătoase sucuri din fructe

suc natural capsuni jpeg

Dacă vrei să previi apariţia bolilor şi să-ţi potoleşti setea în sezonul cald, bea zilnic cel puţin un pahar cu suc de fructe. Poţi folosi un singur fruct sau mai multe, în funcţie de preferinţe.

Sucul de pepene roşu

Întrucât conţine în proporţie de 90% apă, sucul de pepene roşu este o băutură hidratantă pentru zilele caniculare şi menţine temperatura scăzută a corpului. Bogat în antioxidanţi şi consumat zilnic, câte un pahar dimineaţa şi seara, la temperatura camerei, ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului. Sucul de pepene roşu ajută şi la reducerea durerilor de muşchi, deoarece are în compoziţie citrulină, o substanţă despre care specialiştii susţin că ajută la dilatarea vaselor de sânge şi reduce stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

Sucul de afine

Flavonoizii şi antioxidanţii din sucul de afine previn apariţia diabetului şi ajută la creşterea cantităţii de oxid nitric din corp, fapt care duce la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, băutura are proprietăţi antibacteriene, ajută la detoxificare şi este indicată în afecţiunile renale. În plus, sucul de afine îmbunătăţeşte comunicarea între neuroni, conform unui studiu realizat la Universitatea din Cincinnati, şi întârzie procesul de îmbătrânire cognitivă.

Află de pe clickpentrufemei cele mai sănătoase sucuri.

Află de pe clickpentrufemei cele mai sănătoase sucuri.