Totul despre praz: de la aliment la medicament. Reţete delicioase cu ceapa oltenească

praz jpeg

Vestitul praz oltenesc nu prea este oltenesc, ci mai degrabă universal. Vă prezentăm o scurtă istorie a legumei, câteva utilizări „medicale“, dar şi reţete delicioase.

Originea geografică a prazului rămâne incertă. Prazul (Allium porrum) este o rudă apropiată cu usturoiul rusesc, arpagicul chinezesc, ceapa şi leurda. Cu excepţia leurdei, prazul are iuţeala cea mai potolită din toată această familie. Prazul are două rude apropiate, „allium ampeloprasum” (usturoiul elefantului), care este cultivat pentru bulbi, şi „kurrat”, cultivat pentru frunze (în Egipt şi Orientul Mijlociu). O istorie interesantă a prazului o prezintă site-ul francez „Plăcerea de a găti”. Asirienii, chinezii şi egiptenii au mâncat şi au considerat prazul drept o delicatesă. Evreii, de asemenea: se spune că, în timpul fugii în Egipt, au regretat trei lucruri: castraveţii, pepenii ... şi prazul! (lucru consemnat în Cartea Numerelor din Biblie).

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg