Tradiţia ciocolatei calde. Unde a apărut şi de ce se bea iarna!

cea mai buna ciocolata calda jpeg

Ciocolata caldă este băutura specifică iernii şi Crăciunului, pentru că ne aduce aminte de copilărie, de zăpadă, săniuş, sau de o zi liniştită în care ninge şi uităm de toate. O cană de ciocolată caldă ne aduce un zâmbet, ne încălzeşte într-o zi rece, plus că are un gust absolut delicios.

O cană cu ciocolată caldă are mai multe beneficii pentru sănătate, aşadar, nu evita s-o bei.

În ultimul deceniu, au fost făcute foarte multe studii medicale, care au avut ca rezultat faptul că ciocolata caldă creşte microcirculaţia la nivelul pielii, pentru că o încălzeşte. De asemenea, compuşii prezenţi în pudra de cacao declanşează creierul să elibereze endorfine, care induc sentimentul de relaxare şi calmare. Aşadar, bea ciocolată caldă când eşti la muncă.

Ciocolata conţine, de asemenea, mai multe minerale, vitamine şi compuşi biochimici, în timp ce, pudra de cacao conţine grăsime vegetală, care este o sursă naturală de energie.

Ciocolata a fost consumată aproape exclusiv ca o băutură în cea mai mare parte a istoriei sale de 4000 de ani, începând din America Centrală şi în zonele joase ale Mexicului. Ciocolata caldă a fost, de asemenea, un lux, în general, la îndemână numai elitelor bogate şi scriitorilor.

Află alte curiozităţi despre ciocolata caldă pe clickpentrufemei.ro.

Află alte curiozităţi despre ciocolata caldă pe clickpentrufemei.ro.