Trei reţete de vară recomandate de regretatul Radu Anton Roman

dulceata de pepene galben jpeg

Gospodinele care doresc să-şi suprindă musafirii sau membrii familiilor cu un desert răcoritor, trebuie neapărat să studieze cărţile de reţete ale regretatului Radu Anton Roman.

Pasionat de gastronomie, scriitor şi jurnalist, Radu Anton Roman a reuşit să cucerească inimile românilor cu delicioasele sale reţete culinare. Cele mai multe dintre ele au fost culese în timpul călătoriilor sale prin majoritatea zonelor României şi ulterior publicate în cartea sa de bucate denumită „Bucate, vinuri şi obieciuri româneşti”.

Volumul cuprinde în paginile sale şi câteva reţete de preparate care domolesc dogoarea verii de afară.

Denumit „sirop de smintoancă de pepene gablen”, acest preparat vrea a fi un produs alimentar extrem de răcoritor. Cei care vor să-l încerce au nevoie de o jumătate de kilogram de seminţe decojite de pepene galben, apă şi zahăr. Modul de preparare este destul de simplu: seminţele decojite se amestecă împreună cu apa şi zahărul până se obţine o pastă. Peste produsul rezultate se adaugă apă minerală sau sifon şi se serveşte cu gheaţă“.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg