Trucuri culinare din bucătăria celebrului Jamie Oliver: secretul peştelui gătit perfect şi cum salvezi o mâncare în care ai scăpat prea multă sare
Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver oferă în cărţile şi emisiunile sale o mulţime de sfaturi culinare graţie cărora nu numai că gătitul devine mai uşor, ci şi preparatele ies mai gustoase. Iată câteva dintre lecţiile pe care Jamie Oliver le-a deprins de-a lungul anilor, numai bune de aplicat în bucătărie.
Pâinea care şi-a pierdut din prospeţime poate fi recuperată dacă o păstrăm într-o pungă de hârtie în care am pus o bucată de ţelină proaspătă.
Se mai întâmplă ca ciorbele şi sosurile pe care le gătim să iasă uneori prea pline de grăsime sau ulei. Există însă un truc la care puteţi apela ca să degresaţi preparatul. Puneţi un cub de gheaţă în ciorbă/supă/sos şi veţi vedea că atrage grăsimea în jurul lui, exact lucrul de care aveţi nevoie pentru a aduna surplusul cu o spatulă sau o lingură.