Trucuri de frumuseţe cu ingrediente din bucătărie

fructe femeie jpeg

Visezi la o piele catifelată şi un ten de porţelan? Nu e imposibil! Mergi la sigur, dacă foloseşti ingrediente din bucătăria ta, aparent banale, dar cu efecte uimitoare. Iată ce uşor se aplică şi cât de accesibile sunt!

Mască anti-aging din pătrunjel

Pătrunjelul întregeşte gustul mâncărurilor, dar este un remediu excelent împotriva ridurilor graţie nivelului ridicat de antioxidanţi. Mai mult, o mască de pătrunjel aplicată de două ori pe săptămână reduce cu mult apariţia punctelor negre. Aceasta se prepară uşor dintr-o legătură de pătrunjel dată la blender, cu un gălbenuş de ou, o jumătate de banană foarte coaptă şi o linguriţă de lapte gras. Pasta obţinută se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute până când toate substanţele benefice sunt absorbite în totalitate în pori. La final, te poţi clăti cu ceai de nalbă. Are efect iluminator.

Ceapa şi oţetul estompează petele de pe ten

Ai încercat tot felul de soluţii cosmetice scumpe pentru depigmentare, dar nu ai găsit niciuna care să te mulţumească? Încearcă ceva mai simplu! Ceapa şi oţetul de mere sunt de un real ajutor atunci când vrei să scapi de petele care rămân în urma coşurilor sau din cauza arsurilor solare. Tot ce trebuie să faci este să faci este să dai pe răzătoarea mare o ceapă potrivită, să o pui într-un recipient de sticlă închis la culoare, cu capac, şi să adaugi 150 ml de oţet de mere. Laşi la macerat 5 zile. Aplici soluţia pe cu o ajutorul unui disc demachiant, pe zonele cu probleme şi laşi să acţioneze 20 de minute. La final, te poţi clăti cu infuzie de gălbenele sau de seminţe de dovleac. Soluţia e la fel de buna şi în cazul pistruilor.

Exfoliere cu mălai împotriva imperfecţiunilor pielii

Combină două linguri de ulei de măsline cu două linguriţe de mălai şi aplică melanjul pe ten, folosind mişcări blânde. Evită zona ochilor şi a buzelor. Apoi clăteşte-te pe faţă cu apă minerală călduţă (astfel impurităţile se desprind mai uşor de pe piele). Toate acestea îţi calmează tenul şi ajută ţesuturile să se regenereze mai uşor după o exfoliere intensă.

Cearcănele dispar cu pliculeţe de ceai verde

Programul încărcat de la serviciu şi de acasă lasă urme pe chipul tău? Nu te îngrijora! Împotriva cearcănelor ai găsit remediul perfect. Pliculeţele de ceai verde, pline de antioxidanţi, aplicate călduţe pe cearcăne stimulează circulaţia şi oxigenarea zonei

Lasă-le să acţioneze timp de 20 de minute, apoi masează-te de jur împrejurul ochilor cu puţin gel de aloe vera. Repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână dacă vrei să obţii rezultate vizibile.