Trucuri de gătit care-ţi uşurează viaţa
Când găteşti totul merge mai uşor dacă pui în practică aceste ponturi. În plus, ai şi câteva idei pentru a „repara” unele greşeli. Când ai scăpat mai multă sare… …n-ai motive de îngrijorare dacă ai în casă un cartof. Îl cureţi de coajă, în speli bine şi-l pui în mâncare, supă sau ciorbă. Continui să fierbi preparatul câteva minute, timp în care cartoful va absorbi sarea în exces. Nu mai trebuie decât să-l scoţi din preparat la final.
Supă în clocot dă pe afară?
Nu e nevoie să te chinui să aşezi capacul în echilibru perfect pentru a lăsa loc pentru aburi să pătrundă afară din oală. Pur şi simplu aşezi deasupra oalei o lingură de lemn.
Găluştele de griş îţi ies tari?
Nu ţi se va mai întâmpla asta dacă adaugi în compoziţia lor un pic de bicarbonat de sodiu.