Turmericul menţine sănătatea creierului

turmeric jpeg

Cu o aromă exotică inconfundabilă, turmenicul face parte din categoria condimentelor precum curry având o istorie în Orientul Mijlociu unde era folosit ca leac, condiment şi colorant pentru mâncare.

Turmericul sau curcuma cum mai este cunoscut în bucătăria sud-asiatică a devenit popular pretutindeni în lume datorită proprietăţilor sale de întărire a sănătăţii. Efectele sale vindecătoare ajută la regenerarea ficatului şi a creierului.

Previne cancerul

Folosit de secole pentru tratarea bolilor hepatice, datorită efectelor sale antiinflamatoare şi antioxidante puternice, turmericul ajută la  reducerea leziunilor hepatice datorate cirozei, supradozei de fier, etanolului, încărcării cu toxine şi bolilor hepatice (precum colestaza).

Curcumina este ingredientul activ care ajută la scăderea cancerului hepatic reducând efectele dăunătoare ale carcinogenilor umani asupra ficatului.

Află ce beneficii mai are turmericul pe clicksanatate.ro.

Află ce beneficii mai are turmericul pe clicksanatate.ro.