TV Paprika şi-a invitat prietenii la o cină la Palat. Antonio Passarelli şi-a inaugurat noul meniu de la Palatul Stirbey

Foto Media Expres, Mihai Pavelescu (4) jpeg

La finalul lunii noiembrie, Antonio Passarelli şi-a inaugurat noul meniu de la Palatul Ştirbey (Buftea), invitând la masă prieteni apropiaţi, presa offline şi online. Invitaţii speciali ai serii au fost chef Victor Melian şi fiul lui Antonio (Michael), care s-a alăturat echipei de maeştri-bucătari de la palat, pentru a găti câteva preparate din meniul care poartă semnătura tatălui său.

image

La faţa locului, s-au servit patru feluri din noul meniu: terină de foie gras cu chutney de mere şi sos de zmeură, file de lup de mare cu vinete confiate, bourguignonne de vită pe tagliatelle cu aromă de trufe şi aspic de portocale, frişcă cu sambuca şi cremă de zabaione. Deşi cele mai noi preparate semnate de chef-ul TV Paprika au denumiri lungi, plating ochios şi arome altfel, Antonio spune că „să fii bucătar înseamnă să lucrezi cu suflet”, fără a-ţi da aere de mare maestru. „Meniul a fost extrem de greu de făcut, pentru că nu puteam să fac o bucătărie italiană, nici una românească, aşa cum era când am venit eu (mici, cocoşei şi mai ştiu eu ce) şi atunci ne-am gândit ce ar mânca un boier nobil de suflet – atenţie, nu de bani, de suflet! Un altfel de meniu”, a explicat Antonio.

image

De-a lungul serii cu arome culinare, cei 30 de invitaţi au descoperit cum se prepară sosul bechamel, au aflat poveşti din Livorno şi care dintre emisiunile TV Paprika este preferata gazdei: „Reţete din bucătăria bunicii, cu Antonio Passarelli” (lansată în 2015). „Alături de TV Paprika am trăit experienţele cele mai frumoase din viaţa mea! Emisiunea cu bunicuţele, în care călătoream în toată România şi găteam cu ele, mi-a rămas la inimă: ce am putut să învăţ, ce gusturi am putut să găsesc în România... incredibil! Se mănâncă şi cu ochii, sunt de acord, dar eu sunt adeptul bucătăriei ca acasă la mama. Poate că mâncarea ei nu era cea mai frumoasă, cea mai spectaculoasă, dar avea un gust care te dădea pe spate”, a povestit Antonio.

Foto: Media Expres, Mihai Pavelescu

Despre TV Paprika

TV Paprika face parte din portofoliul AMC Networks International şi este singurul canal TV dedicat gastronomiei din regiune, care împărtăşeşte telespectatorilor bucuria de a găti, de a mânca şi de a trăi bine. Cei mai faimoşi bucătari din întreaga lume – Jamie Oliver, Gordon Ramsay şi Nigella Lawson – îşi demonstrează măiestria la TV Paprika. Prin intermediul acestor programe, telespectatorii prind gustul bucătăriei europene gourmet, a celei tradiţionale româneşti, dar şi a mâncărurilor exotice din întreaga lume.