Usturoiul te apără de microbi

usturoi murat jpeg

Folosit din cele mai vechi timpuri, usturoiul tratează numeroase probleme de sănătate, printre care răceala şi constipaţia.

Usturoiul (Allium sativum) este un aliat natural care te ajută atunci când vrei să tratezi gripa sau răceala, întrucât stimulează celulele sistemului imunitar. Luptă împotriva virusurilor şi bacteriilor, oferind organismului compuşi de care acesta are nevoie când corpul e slăbit.

Usturoiul face parte din familia legumelor aliacee, grup din care mai fac parte ceapa şi prazul. A fost folosit încă din Antichitate, atât în scopuri medicinale, cât şi în bucătărie, pentru a da gust preparatelor culinare. Se spune că oamenii care au construit piramidele mâncau zilnic usturoi pentru a avea mai multă forţă fizică şi pentru a-şi spori rezistenţa la efort.

Alicina, compusul valoros

Studiile au confirmat beneficiile usturoiului nu numai în ceea ce priveşte imunitatea, ci şi rolul pe care îl are în prevenirea unor boli. Compusul activ din usturoi este alicina, substanţă chimică eliberată atunci când este tocat, mestecat sau pisat. Alicina este un agent natural care ajută organismul să inhibe dezvoltarea bacteriilor şi a altor microbi.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro