Verdeaţa la congelator. Când îşi pierde din proprietăţi mărarul şi pătrunjelul

patrunjel jpeg

Cei care vor să aibă în frigider ingrediente pentru ciorbe şi peste iarnă aleg să pună verdeaţă la congelator. Nutriţioniştii spun că e o soluţie destul de bună de conservare.

Potrivit unor studii, verdeaţa la congelator nu îşi pierde foarte mult din calităţile sale. Mai exact, mărarul şi pătrunjelul ar pierde congelat în jur de 15 - 20% din proprietăţie, spun nutriţioniştii. De asemenea, mai trebuie precizat faptul că verdeaţa la congelator nu trebuie păstratată mai mult de 6 - 7 luni.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte să adăugaţi mărarul în punga cu verdeaţă la congelator. Mărarul poate fi un tratament foarte bune pentru stări de insomnie sau când aveţi tulburări digestive. De asemenea, e de ajutor în curele de slăbire. Prin proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichid în organism şi se spune că acţionează în zonele în care există depuneri celulitice.

Mai trebuie să ştiţi şi că trebuie să adăugaţi mărarul în punga de verdeaţă la congelator şi pentru că aduce beneficii şi în ceea ce priveşte activitatea rinichilor, pentru că ar avea efecte în ceea ce priveşte combaterea calculii renali, cistite şi infecţii renale.

Mărarul aduce un aport importante de potasiu, sodiu sau sulf, este un foarte bun diuretic, reuşeşte să amelioreze starea de anxietate şi energizează atunci când sunteţi obosit.

Află ce proprietăţi terapeutice are pătrunjelul pe adevarul.ro.