VIDEO Cum să faci sushi

b65a23abf3cc73fdddea86510b0754f2 jpeg

Sushi este un preparat tradiţional asiatic, dar care a intrat cu succes în bucătăriile internaţionale şi se bucură de mulţi pofticioşi. Dacă şi tu eşti unul dintre ei şi vrei să prepari sushi la tine în bucutărie, noi te învăţăm cum să-l pregăteşti.

Pasul 1

Pune o foaie nori (aceea de alge) pe un „covoraş“ de rulat şi împrăştie pe suprafaţa lui o cană de orez fiert (de preferat orez special pentru sushi). Întinde şi apasă cu degetele ude, lăsând cam 1 centimetru liber pe fiecare latură.

Pasul 2

Unge cu puţin sos wasabi în linie dreaptă pe mijlocul foii unse cu orez. Ai grijă cât pui pentru că este foarte iute!

Pasul 3

Pune câte puţin din ingredientele cu care vrei să-l umpli (somon, legume, avocado etc) deasupra sosului wasabi, tot în linie dreaptă pe mijlocul foii.

Pasul 4

Rulează sushi, strâns, cu grijă, odată cu covoraşul de rulat pentru a forma un cilindru (ca o ţigară mai „grasă“).

Pasul 5

Strânge bine pentru a te asigura că sushi-ul rulat este bine împachetat. Dar nu strânge prea tare, pentru că s-ar putea să-l rupi.

Pasul 6

Taie fiecare sushi rulat în bucăţi de 3 cm folosind un cuţit foarte ascuţit. Este foarte important să treci prin apă cuţitul, înainte de a-l folosi pentru fiecare bucată.

Pasul 7

Serveşte sushi cu un bol mic de sos de soia pentru a înmuia în el, de wasabi în plus pentru cei cărora le place mai iute. Poţi mânca sushi cu beţişoare sau cu mâna.

Pentru a-ţi da seama mai bine de întregul proces de preparare, urmăreşte şi filmuleţul de mai jos:

sursa foto: Pinterest