VIDEO Cum să faci unt de arahide

How to Make Almond Butter 500x340 jpeg

Ultima mea obsesie este untul de arahide. Aşa că am încercat această reţetă care este incredibil de simplu de făcut. Cel mai drăguţ lucru este că poţi să pui ce vrei în compoziţie şi, mai mult, poţi s-o faci în ce cantităţi doreşti, după gustul tău. E o aromă specială pe care merită să o încerci. Cel puţin asta e părerea mea!

Primul pas este să te decizi dacă vrei să rumeneşti migdalele sau nu. Dacă le vrei rumenite, vei avea plăcerea să simţi o aromă îmbogăţită care s-ar putea să-ţi placă foarte mult. Nu trebuie decât să le bagi în cuptor pe o foaie de copt timp de 6-7 minute la o temperatură de 375 de grade Celsius. Dacă o vei face mai des, vei începe să-ţi dai seama când sunt făcute doar după miros. Oricum, stai aproape de cuptor, pentru că nu vrei ca migdalele să se ardă.

image

Odată coapte, pune migdalele în mixer. Pentru a obţine o textură corespunzătoare, va dura undeva pe la 5-6 minute. Dar dacă nu le rumeneşti înainte, poate să dureze şi mai mult. Mixează. Poţi să mai faci o pauză. Dai cu spatula pe pereţii vasului, pentru ca toată compoziţia să fie curpinsă în „vârtej“. Şi iar mixezi. Şi iar pauză şi dai cu spatula. Şi tot aşa.

Spre sfârşit, este momentul potrivit pentru a pune sare după gust. Şi iar mixezi.

image

Când eşti mulţumită de textura compoziţiei, este momentul să adaugi ingredientul-cheie. Acesta poate fi mierea, siropul de arţar sau uleiul de cocos. Secretul: pui după pofta inimii. Dacă-l pui într-un borcan acoperit îl poţi ţine în frigider chiar şi 2-3 luni.

Îl poţi mânca aşa cum este, întins pe o felie de pâine, cu măr, cu tulpină de ţelină sau în compoziţia unor feluri de mâncare sau smoothiuri mai sofisticate.

Sursa: myfrugaladventure.com