Vinete umplute cu carne tocată şi ciuperci, la cuptorul cu microunde

vinete jpeg

Controversat şi blamat de unii, adorat de alţii, cuptorul cu microunde rămâne o soluţie la îndemână atunci când suntem contra-cronometru şi mâncarea noastră este încă în frigider, sau, mai rău, în congelator, sub formă de alimente.

Reţete uşoare şi rapide sau complicate, toate pot fi gătite la cuptorul cu microunde. ”Vinetele umplute se prepară foarte rapid şi uşor, iar familia mea se bucură de fiecare dată când le pregătesc. Dacă le-aş face la aragaz, timpul de preparare ar fi mai lung, însă când mă grăbesc, folosesc cuptorul cu microunde”, explică Emilia R., o băimăreancă de 47 de ani. ”Reţeta este foarte simplă, se poate folosi caşcaval, dar eu pun şi parmezan la final”, mai spune ea.

Avem nevoie de:

500 grame (sau două-trei bucăţi) de vinete

5-6 ciuperci

Un pahar de vin roşu (100-150 ml)

50 grame pesmet

2 ouă

1 ceapă medie

puţin ulei

Condimente (sare, piper, boia, rozmarin)

Află cum se prepară vinetele umplute pe adevarul.ro.

Află cum se prepară vinetele umplute pe adevarul.ro.