Acest desert de cafea este perfect pentru a fi servit cu ocazia unei aniversări sau pur şi simplu într-un weekend petrecut acasă, cu prietenii. Prăjitura Brownie cu cafea are un gust desăvârşit şi nu este deloc greu de preparat.

Ingrediente

  • 2 ouă (60 g)
  • 1/4 cană de cacao (30 ml)
  • 1/2 cană de cafea (120 ml)
  • 2 căni de zahăr (480 g)
  • 2 căni de făină (480 g)
  • 1 cană de unt (180 g)
  • 1 linguriţă de vanilie (2,5 g)
  • 1/2 cană de iaurt natural (120 g)
  • 1 linguriţă de drojdie pulbere (2,5 g)

Mod de preparare

Lăsaţi untul să se topească în cuptorul cu microunde sau în baie de aburi. Apoi adăugaţi cacao şi cafeaua.
Amestecaţi totul împreună cu zahărul şi făina şi apoi pixaţi până obţineţi o pastă omogenă.
Adăugaţi iaurtul, drojdia, ouăle şi vanilia. Amestecaţi din nou până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Completaţi cu făină dacă este cazul. 
În cele din urmă, turnaţi compoziţie într-o tavă de coacere bine unsă pentru a nu se lipi sau acoperită cu hârtie de copt.

Se coace timp de 20 de minute la 200 ° C.

După ce este gata, scoateţi şi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei înainte de a servi. Adăugaţi sos de ciocolată, nuci strivite sau sos de caramel. 

Poftă bună! 

Loading...