Prăjitură cu fulgi de ovăz: reţetă fără zahăr

1 shutterstock 1322319779 jpg jpeg

Regimul alimentar restricţionat caloric nu este motiv ca să renunţi şi la micile plăceri. Există şi deserturi dietetice, mai puţin dulci, dar foarte gustoase.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri fulgi de ovăz mărunţiţi
  • 120 g făină
  • 1 banană
  • 1 măr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară

Pentru cremă

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură sirop de arţar
  • ½ linguriţă scorţişoară

Combini fulgii de ovăz mărunţiţi cu praful de copt, scorţişoara, ouăle, banana pisată cu furculiţa şi cu mărul dat prin răzătoare. Amesteci bine toate ingredientele, apoi adaugi făina cernută de două ori şi încorporezi uleiul. Răstorni aluatul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40 de minute.

Între timp, pregăteşti crema. Baţi frişca lichidă rece cu siropul de arţar până devine spumă. După ce prăjitura s-a răcit, o acoperi cu crema de frişcă şi presari scorţişoara măcinată. 

FOTO: Shutterstock