Îţi doreşti un desert aromat, care să îţi amintească de vară? Atunci ai nimerit bine pentru că această reţetă de prăjitură cu gem de zmeură îţi va stimula toate simţurile!

Prăjitură cu gem de zmeură

 

Ingrediente 

 
  • 100 g margarină
  • 200 g făină 
  • 2-3 linguri apă
  • 200 g gem de zmeură 
  • 1 praf sare
 

Mod de preparare

 
1 Combini făina cu sarea, apoi încorporezi margarina tăiată cubuleţe şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi, treptat, apa foarte rece. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Îl înveleşti în folie alimentară şi îl laşi la frigider o oră.
 
2 Întinzi o foaie de 1 cm grosime, păstrând puţin aluat pentru a face un model. Aşezi foaia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor, la 180 ºC, 5 minute. O scoţi şi întinzi un strat de gem de zmeură, peste care aranjezi un „grilaj“ din aluatul păstrat.
 
3 Dai din nou la cuptor, 20-25 de minute. Laşi prăjitura să se răcorească, apoi o porţionezi.
Loading...