Prăjitură cu prune şi jeleu de mere

Unbaked Apple Cake jpeg

Un desert inedit, numai bun la început de toamnă, prăjitura cu prune şi jeleu de mere va încânta pe toată lumea.

Ingrediente 400 g pişcoturi 500 ml compot 300 g felii de prune 1 kg mere curăţate 150 g zahăr pudră 10 g gelatină Pentru decor 200 ml frişcă lichidă 100 g zahăr mure prune

Mod de preparare

Înmoi pişcoturile în compot şi le aranjezi într-o tavă rotundă cu pereţii detaşabili. Printre straturile de pişcoturi pui felii de prune proaspete. Hidratezi gelatina 10 minute în 100 ml de apă rece.

Ulterior, pui gelatina pe baie de aburi până devine lichidă şi transparentă. Dai prin blender merele

cu zahărul. Amesteci piureul de mere cu gelatina călduţă. Torni amestecul peste pişcoturi. Baţi frişca lichidă cu zahărul. Decorezi prăjitura cu frişcă, prune şi mure proaspete, apoi o dai la frigider 5 ore.