Un desert inedit, numai bun la început de toamnă, prăjitura cu prune şi jeleu de mere va încânta pe toată lumea.

Ingrediente
400 g pişcoturi
500 ml compot
300 g felii de prune
1 kg mere curăţate
150 g zahăr pudră
10 g gelatină
Pentru decor
200 ml frişcă lichidă
100 g zahăr
mure
prune

Mod de preparare

Înmoi pişcoturile în compot şi le aranjezi într-o tavă rotundă cu pereţii detaşabili. Printre straturile de pişcoturi pui felii de prune proaspete. Hidratezi gelatina 10 minute în 100 ml de apă rece.

Ulterior, pui gelatina pe baie de aburi până devine lichidă şi transparentă. Dai prin blender merele
cu zahărul. Amesteci piureul de mere cu gelatina călduţă. Torni amestecul peste pişcoturi. Baţi frişca lichidă cu zahărul. Decorezi prăjitura cu frişcă, prune şi mure proaspete, apoi o dai la frigider 5 ore.

Loading...