Prăjitură englezească cu mere

1 jpeg

Deserturile cu mere sunt preferatele tuturor, datorită savorii şi gustului lor proaspăt. Îţi propunem o reţetă cu o aromă aparte, care merge de minune alături de o cupă de îngheţată sau un bol de şerbet.

1 kg mere

50 g stafide

50 g zahăr brun

50 g zahăr pudră

1 linguriţă scorţişoară măcinată

1 praf de pudră de nucşoară

½ linguriţă cuişoare

puţin unt

Pentru glazura de scorţişoară:

170 g făină

1 linguriţă scorţişoară măcinată

50 g zahăr pudră

50 g zahăr brun

130 g unt, proaspăt scos de la frigider şi tăiat în cubuleţe

Încălzeşti cuptorul. Într-un vas adânc, amesteci ingredientele pentru glazura de scorţişoară: mai

întâi făina, scorţişoara şi zahărul, după care untul. Continui să le combini până când compoziţia

devine crocantă, semiuscată şi cu aspect nisipos.

Separat, speli merele, le scoţi cotoarele, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Amesteci bucăţile de

mere cu restul de ingrediente.

Pui amestecul de mere într-o tavă unsă. Deasupra, presari compoziţia de aluat pregătită la început, fără

să-l apeşi.

Bagi tava la cuptor pentru jumătate de oră, la foc mediu. Înainte de servire, laşi prăjitura să se

răcească timp de 10 minute.

Sursa

https://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/apple-cinnamon-crumble/

Foto:

https://heedthefeed.files.wordpress.com/2012/01/dsc_0475.jpg?w=560