Iată un desert mai special, potrivit pentru o întâlnire la cafea. Îl poţi prepara cu fructele tale preferate. Blatul de mac se potriveşte foarte bine cu fructe uşor acrişoare. Să ai poftă la cea mai bună prăjitură în trei culori cu mac.

Ingrediente pentru prăjitură în trei culori cu mac

170 g făină
150 g seminţe de mac
200 ml lapte dulce
150 g zahăr
70 g unt
2 ouă
1 praf de copt
coajă rasă de lămâie
10-15 prune (sau 7-8 piersici)

Mod de preparare pentru prăjitură în trei culori cu mac

Fierbi seminţele de mac cu laptele 5-6 minute, apoi le laşi să se răcească. Desfaci fructele în două, le scoţi sâmburii, le pudrezi cu zahăr şi le laşi să stea 10-15 minute. Freci zahărul cu untul până ce devine spumos, adaugi gălbenuşurile pe rând, frecând în continuare, adaugi coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul foarte bine.

Păstrezi o lingură de aluat, iar restul îl amesteci cu seminţele de mac. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă tare şi le încorporezi uşor în compoziţie. Aşezi aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină, nivelezi cu o spatulă, adaugi fructele cu partea bombată în jos, razi deasupra aluatul păstrat la frigider după ce l-ai mai întărit cu puţină făină şi introduci prăjitura în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute. Tai prăjitura în trei culori cu mac direct în tavă şi o serveşti după răcire.

Loading...