Prepeliţă umplută

1 dsc 9528 jpg jpeg

Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.

  • 1 prepeliţă (150 g)
  • 50 g piept tocat de curcan
  • 30 g prosciutto crudo 
  • sare, piper, după gust
  • 1 ceapă mică
  • 1 ciupercă
  • 50 g orez pentru rizoto
  • 150 ml supă de legume 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, după gust
  • 30 g parmezan ras
  • 10 g unt
  • 3-4 frunzuliţe rozmarin
  • 50 g baby spanac
  • 30 g morcov tăiat julien
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 30 ml smântână lichidă
  • 1 linguriţă parmezan ras
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă parmezan ras
  • 1 linguriţă făină
  • 1 praf de sare

Speli prepeliţa la exterior şi în interior, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o umpli cu pieptul tocat de curcan. O pui într-o tavă şi o dai la cuptor, pe baie de aburi, 50 de minute, la 160 °C. După 50 de minute, o scoţi, o înveleşti în prosciutto şi o mai coci încă 10 minute, la 160 °C. 2Pentru rizoto, toci ceapa şi ciuperca şi le căleşti 2-3 minute în ulei de măsline.

Adaugi orezul spălat, apoi torni supa de legume, treptat, amestecând încontinuu, aproximativ 12 minute, până devine cremos. La final, încorporezi untul, parmezanul şi rozmarinul.

Pentru salată, amesteci spanacul cu morcovul, condimentezi cu sare şi stropeşti cu ulei de măsline. 4Pentru decor, faci un aluat subţire dintr-un gălbenuş, făină şi parmezan ras. Îl pui într-un poş şi formezi un „grilaj“, într-o tavă cu hârtie de copt. Coci 3 minute, la 200 °C.

Pentru sos, pui smântâna şi parmezanul într-o crăticioară, pe focul mic, 2-3 minute, până obţii un amestec cremos.

Serveşti prepeliţa cu rizoto,  salată, sos şi decorul din parmezan.

FOTO: Sorin Stana