Reţeta clasică de pui florentin este acea reţetă cu carne de pui pe un pat de spanac, cu un sos cremos, alb care este deosebit de delicios! Şi este şi foarte uşor de preparat!

Ingrediente pentru pui florentin (4 porţii)

4 bucăţi piept de pui fără pieliţe şi oase
sare
piper
făină (prin care dai carnea)
6 linguri unt
2 linguri ceapă, tocată fin
1 lingură usturoi tocat fin
1 1/2 cană vin sec
1 cană smântână dulce
1 lingură pătrunjel tocat
300 g spanac proaspăt

Mod de preparare pui florentin

Presari sare şi piper pe bucăţile de pui. Le dai apoi prin făină pentru a le acoperi bine. Apoi, scuturi pentru a elimina excesul de făină. Într-o tigaie, la flacără medie, topeşti 2 linguri de unt. Odată topit, adaugi puiul şi laşi să se rumenească, cam 5 minute pe fiecare parte. Cu grijă muţi puiul pe o farfurie şi acoperi cu o folie pentru a-l păstra cald.

Topeşti 2 linguri de unt în aceeaşi tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa şi usturoiul şi sotezi până când ceapa devine translucidă, cam 1 minut. Foloseşte o lingură de lemn sau o spatulă pentru a putea curăţa fundul tigăii. Dai la o parte tigaia de pe aragaz şi cu grijă torni vinul.

Reaşezi tigaia pe aragaz şi măreşti temperatura şi laşi pe foc până când lichidul se reduce la jumătate, cam 3 minute. Adaugi smântâna şi laşi pe foc până când sosul rămâne jumătate, amestecând din când în când, cam 3 minute. Presari pătrunjel.

Asezonezi sosul cu sare şi piper. Repui puiul cu tot cu sosul lăsat în sos. laşi pe foc mic.

Între timp, topeşti restul de 2 linguri de unt într-o altă tigaie mare la flacără medie. Adaugi spanacul şi sotezi până se pătrunde, 2-3 minute. Asezonezi cu sare şi piper. Aşerzi spanacul pe farfurii, apoi puiul şi torni sosul pe deasupra. Serveşti.

http://iambaker.net/

Loading...