Puiul Kiev este un preparat deosebit de delicios. Nu trebuie să dureze ore întregi să îl găteşti, îl poţi face rapid şi uşor.

Ingrediente pentru pui Kiev

 

6 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
85 pesmet
4 piepţi de pui dezosaţi
4 linguri cremă de brânză
4 linguri ulei de măsline


Mod de preparare pui Kiev:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Curăţă 2 căţei de usturoi şi amestecă-i cu pătrunjelul şi o lingură de ulei într-un robot de bucătărie. Adaugă pesmetul şi asezonează. Pune totul pe o farfurie plată.

Taie puiul ca şi cum ai face şniţele, dar puţin mai groase, astfel încât să poţi face un mic buzunar. Taie puţin puiul cât să încapă o lingură de cremă de brânză. Procedează la fel cu toate bucăţile de piept de pui.
Trece-le prin pesmet şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă puţin ulei şi asezonează puiul la suprafaţă.
Ceilalţi căţei de usturoi pune-i în tavă peste pui. Lasă la cuptor bucăţile de pui pentru 20-25 de minute  până pesmetul devine auriu.
Serveşte cu o garnitură de legume şi o porţie de salată proaspătă.

 

Sursa: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/449615/cheats-chicken-kiev

Loading...