Pui Kiev gata în 30 de minute

1 pui kiev png png

Puiul Kiev este un preparat deosebit de delicios. Nu trebuie să dureze ore întregi să îl găteşti, îl poţi face rapid şi uşor.

Ingrediente pentru pui Kiev

6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 85 pesmet 4 piepţi de pui dezosaţi 4 linguri cremă de brânză 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare pui Kiev:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Curăţă 2 căţei de usturoi şi amestecă-i cu pătrunjelul şi o lingură de ulei într-un robot de bucătărie. Adaugă pesmetul şi asezonează. Pune totul pe o farfurie plată.

Taie puiul ca şi cum ai face şniţele, dar puţin mai groase, astfel încât să poţi face un mic buzunar. Taie puţin puiul cât să încapă o lingură de cremă de brânză. Procedează la fel cu toate bucăţile de piept de pui.

Trece-le prin pesmet şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă puţin ulei şi asezonează puiul la suprafaţă.

Ceilalţi căţei de usturoi pune-i în tavă peste pui. Lasă la cuptor bucăţile de pui pentru 20-25 de minute  până pesmetul devine auriu.

Serveşte cu o garnitură de legume şi o porţie de salată proaspătă.

Sursa: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/449615/cheats-chicken-kiev

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/449615/cheats-chicken-kiev