Pulpe de ied la cuptor
Avem pentru voi, pentru meniul de paşte reţete care mai de care mai gustoase şi mai atrăgătoare. Pentru cine consideră că mielul sau iedul este parte importantă a meniului de paşte vă propunem această reţetă de pulpe de ied la cuptor.
Ingrediente pentru pulpe de ied la cuptor
2 pulpe ied 1 căpăţână usturoi 2 cepe cimbru proaspăt 2 linguri ulei
Pentru baiţ:
50 ml oţet
200 ml vin alb sec
500 ml apă
12 boabe piper
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă boia iute
sare
Mod de preparare pentru pulpe de ied la cuptor
Amesteci toate ingredientele pentru baiţ şi le torni peste pulpele de ied spălate şi curăţate de pieliţe. Le laşi 2-3 ore. Cureţi cepele şi le tai după dorinţă. Cureţi primele două straturi de la căţeii de usturoi.
Într-o tavă, pe care o dai la cuptor, torni din baiţ adaugi căţeii de usturoi, ceapa, aşezi pulpele de ied şi le stropeşti cu ulei. Acoperi cu foaie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins aproximativ 2 ore. Încerci carnea şi, dacă este pătrunsă, dai deoparte foaia de copt şi folia, apoi presari cimbru proaspăt. Mai ţii friptura la cuptor încă 15-20 de minute până se rumeneşte frumos. Serveşti pulpele de ied la cuptor cu cartofi natur.
foto: profimedia